Новините днес

Hotel Transylvania 3 / Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция

„Dale a tu cuerpo alegría Macarena. Que tu cuerpo es pa’ darle alegría why cosa Buena. Dale a tu cuerpo alegría, Macarenа. Heееееy Macarena. „

С огромно нетърпение очаквах Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция. Първо, защото поредицата е страшно свежа и забавна. Второ, защото анимационни филми с чудовища винаги са равни на гарантирано забавление. Трето – това е един от малкото филми с дублиран на български език саунд, които не ме дразнят с превода си и четвърто – Хотел Трансилвания, к’во повече може да искаме?

Очаквано, кино залата се превърна в детска градина и из нея се носеше и смехът на малчугани, и този на пораснали дечурлига като мен. Настанихме се удобно, изгледахме страхотните трейлъри на предстоящите анимационни филми и приказки и анимацията започна.

Бих искал да кажа, че Хотелът е една от любимите ми анимации създавани през последните години. В сценария се съдържат абсолютно всички необходими елементи, които може да се очакват от подобни филмчета, а драматичните ситуации са сведени до минимум, докато комедията е изложена на преден план. Художественото оформление е на страхотно ниво. Анимацията е грандиозен спектакъл и определено надскочи предходните две части.

Останах очарован от всичко, което виждах на екрана. Мащабът е у-ни-каааа-лен!

Но все пак историята накратко. Влад осъзнава колко е самотен и как има нужда от това да излезее на среща с някоя чудовищна мадама на приблизително неговите столетия. Мейвис, от друга страна, започва да си мисли, че татко ѝ има нужда от освежаваща ваканция и нещата се случват. Тя организира чудовищен круиз и всички познати ни вече същества хващат куфарите и отлитат с Гремлин Еърлайн (да, точно гремлини са капитаните и унищожаването на самолета с който пътуват е част от веселбата) до мястото, където смятат да изкарат една незабравима, пълна с енергия ваканция. Влад посреща всичко това с негативизизъм, чудейки се защо, аджеба, ще вършат същите неща както в хотела, но във вода Както обаче знаем от трейлърите, отношението му се променя в момента, в който вижда Ерика – бамбината с бяла коса, която е капитан на кораба, с който ще пътуват. И тогава се случва неочакваното – Дракула се влюбва. За негово нещастие обаче, Ерика крои малко по-различни планове за Драк, но това няма особено значение за безсмъртния кръвопиец с бели гащета.  Следва низ от комични ситуации, докато малко по малко анимационния филм ни отвежда към кулминацията си. В нея ставаме свидетели не на друго, а на събуждането на едно от най-огромните, най-ужасяващите и най-смъртоносните митологични същества на Земята (не, не е Годзила или Кинг Конг). След което, следва една диджейска битка и както всички знаем, че ще се случи – всички заживели мирно и щастливо.

Бих искал да ви кажа, че ревюто ми е строго субективно, защото съм фен на поредицата за Влад и компанията от миролюбиви чудовища.

Анимационният филм е сценарно на ниво, разбира се, не може да се очаква да е пълен с неочаквани обрати и напълно изненадващи ситуации, защото все пак е анимационен филм по калъп и следва конкретна схема, с лафовете следват един след друг, комичните ситуации са адски забавни, има романтика, перфектно изпипана анимация, грандиозни компютърни ефекти и най-яките персонажи, създавани през последните години. Общо взето всичко е на едно страшно високо ниво, но за съжаление Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция има един леко неприятен недостатък – свърши сякаш в нищото. Със сигурност ще има и четвърта част, която ще продължи и ще ни разкаже какво се случва по-нататък. Сега обаче свърши ей така – като щракване с пръсти и толкова. Това не ми допадна особено, но и не успя да ми развали удоволствието от филмчето.

За край мога да гарантирам, че Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция е едно страхотно забавление за цялото семейство (да, дори за баба и дядо ще е интересно)  и препоръчвам да не го пропускате. А съдейки по реакцията на родителите покрай мен – определено не бях единственият, който се забавлява искрено. Накрая си тръгнахме от киното доволни и ухилени от позитивната емоция. Палци горе.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.