Новините днес

Нийл Бломкамп ще режисира продължение на оригиналния „Робокоп“

По отношение на Робокоп сме пуритани и все още се чувстваме силно омерзени от римейка, излязъл по кината през 2014 г. Никой не може да бъде Пол Верховен по отношение на създаването на точно този персонаж, още по-малко пък Хосе Падиля.

След премиерата на последния филм, от студиото не казваха нищо конкретно за продължение, но днес имаме раздвижване, и то доста сериозно. Нийл Бломкамп, придобил сериозна популярност покрай District 9, Elysium и Chappie, е официално нает, за да режисира нов филм. Явно Бломкамп изпитва зверска нужда от това да режисира продължение на култова поредица – през последните две години той неуморно пускаше онлайн концептуални рисунки на евентуален Пришълецът 5, но до филм така и не се стигна. Сега очевидно е време да поеме Робокоп.

Новият филм дори имаше сценарий, написан от Ед Ноймейер и Майкъл Минер, които направиха и първия филм с Верховен, а сега Джъстин Роудс, който пише и сценария на новия Терминатор, ще внесе някои промени. Действието обаче отново ще се разива в Детройт, а Робокоп трябва да прочисти града от отрепки.

Самият Бломкамп споделя:

„Оригиналът имаше огромно влияние върху мен като дете. Обичах го и се радвам, че филмът стана една от фантастичните класики на XX век. Целта ми е с продължението да се доближим максимално до първия филм.“

От думите му, а и от официалното изявление на Метро Голдуин Майер става ясно, че новият филм ще бъде директно продължение на оригинала, без да се замесва римейка в цялата картинка. Това може само да ни радва и още отсега да се молим оригиналната визия на Мърфи да се запази.

На този етап е твърде рано да говорим за актьорски състав и премиера, но имаме доверие на Нийл Бломкамп и смятаме, че той може да се справи чудесно с поставената задача, стига да не намесва Die Antwoord в цялата схема.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.