Новините днес

Нов трейлър на манга адаптацията „Alita: Battle Angel“ на Робърт Родригез

Преди известно време писахме няколко пъти за подготвяния от Робърт Родригез сайбърпънк Alita: Battle Angel, като декември видяхме и първия трейлър. Мина известен период на затишие, в който се чудехме какво се случва с продукцията и кога ще видим нови кадри и ето, че веднага след Comic-Con можем да се зарадваме на ново видео, което да вдигне хайпа и да дори да ни накара да прочетем първоизточника.

Не сме почитатели на мангата като жанр, но със сигурност ще гледаме този филм и се надяваме да ни хареса точно толкова, колкото Дух в броня със Скарлет Йохансон. Разликата тук е, че Родригез спазва стилистиката и героите са с типичните за анимето и мангата големи очи. Вижте:

Уау! Изглежда ни достатъчно добре, че да му отделим време, когато дойде време за премиерата. В ролята на Алита ще гледаме Роза Салазар – хибрид между човек и машина, открита на сметище от д-р Идо (Кристоф Валц). Алита не помни живота си, но трябва да разбере защо високотехнологични войници я преследват.

Alita: Battle Angel е продуциран от Джеймс Камерън, който отговаря и за сценария, а по първоначални планове трябваше и да режисира. Работата по му множеството продължения на Аватар обаче пренасочиха филма към любимеца ни Родригез, което пък ни кара да сме доволни – все пак имаме пълно доверие на Робърт, що се отнася до кютек и патаклами.

24 идва на голям екран на 26 декември 2018 г. Броим!

1 Comment on Нов трейлър на манга адаптацията „Alita: Battle Angel“ на Робърт Родригез

  1. Светослав Богданов // юли 25, 2018 at 11:05 am // Отговор

    Не всички не харесваме манги и анимета. Някои сме фенове, а анимето на Алита е жестоко с перфектна анимация. Хубавото е, че не само стилистиката откъм големите очие запазена, а и до голяма степен визията на Алита е същата като на тази от анимето. Анимето е култ сред сайбър-пънк феновете на апокалиптични светове. За съжаление не видяхме продължение и завърши в нищото.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.