Новините днес

Първи тийзър на „Roma“ на Алфонсо Куарон

Свикнали сме Алфонсо Куарон да не бъде от най-активните режисьори и да има сериозни времеви периоди между филмите му. За последно гледахме Гравитация през 2013 г., а преди филма с Клуни и Бълок бяха отминали цели седем години, когато за последно се сблъскахме с неговото творчество, въплътено в Children of Men. След Гравитация не сме гледали нищо ново и вече сериозно ни е домъчняло за Алфонсо, но хубавата новина е, че вече сме 2018 г. и съвсем скоро ще можем отново да се потопим във филм на талантливия мексиканец.

Roma е заглавието на най-новия филм на Куарон, който се продуцира от титаните от Netflix и чиито първи тийзър трейлър е вече онлайн. На всичкото отгоре, Netflix наричат филма „най-личният проект“, който Куарон е създавал. Малко се знае за сценария, но със сигурност Roma ще ни пренесе в Мексико Сити в началото на 70-те години на XX век, а на фокус ще бъде семейство от средната класа. Тийзърът беше публикуван лично от Куарон в неговия профил в Туитър и ви го показваме в цялата му прелест:

Самият Куарон споделя:

„Да се завърна в родната си страна с този специфичен проект беше нещо много личност, защото пресъздадохме 70-години, изпълнени с много елементи и спомени от моетео детство“.

Със сигурност Roma ще включва и трагичен исторически момент от мексиканската история, когато войници избиват протестиращи студенти-либерали. Тук е и моментът да припомним, че от фестивала в Кан отказаха да покажат филма, а този акт на снобарщина ни кара още повече да искаме неистово да наближи премиерната дата.а

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.