Новините днес

„A Rainy Day in New York“ на Уди Алън може никога да не бъде показан

Последният филм на Уди Алън – A Rainy Day in New York, приключи със снимките преди почти година, но може никога да не види бял свят, тъй като дистрибуторът му Amazon го отложи за неопределено време.

Макар да има много малко информация онлайн за продукцията, историята на A Rainy Day in New York се върти около двама души, които прекарват уикенд заедно в Ню Йорк. Когато пристигат в града, необичайна поредица от инциденти (като например дъждовно време, както подсказва заглавието) застава на пътя на техните планове. Филмът ще бъде един от многото, написан и режисиран от Алън, който се развива в Ню Йорк, следвайки Манхатън, Хана и нейните сестри и Ани Хол, който се сдоби с „Оскар“ за най-добър филм. Сега филмът, в който взимат участие Тимъти Шаламе, Селена Гомес, Ел Фанинг, Джъд Лоу и Диего Луна е буквално захвърлен за неопределено време и може би никога няма да успеем да го гледаме.

Премиерата на A Rainy Day in New York беше планирана за 2018 г., но Amazon оттеглиха официално решението си за премиера и според Page Six няма никаква информация защо са стигнали до такова решение. Взимайки предвид факта, че Уди Алън няма да има филм, който да покаже нито през 2018 г., нито през 2019 г., това ще остави следа в историята като първия път, в който Алън няма да издаде поне един филм на година от Секскомедия в лятна нощ (1982 г.) насам. И въпреки слуховете, че премиерната дата вече е била решена, от Amazon излязоха с изявление, че такава никога не е съществувала.

Въпреки, че A Rainy Day in New York може никога да не бъде представен, това не е първият филм, който е режисиран от Алън и разпространяван от Amazon. Те разпространиха миналогодишният Въртележка с участието на Кейт Уинслет и Джеймс Белуши, а също така и филмът от 2016 г. Café Society с участието на Кристен Стююарт и Джеси Айзенбърг.

От Amazon не са излезли с изявление защо точно са решили да замразят разпространението на филма, макар че може да има връзка със сексуалните обвинения срещу Уди Алън, направени от Дилън Феръл, неговата осиновена дъщеря на Миа Феръл (Миа не само е работила по филмите на Алън, но също така е била и негово гадже в продължение на 12 години). Amazon не са потвърдили дали тези обвинения имат някаква връзка с отлагането, въпреки че филмът беше завършен още през 2017 г. около зараждането на движенията #MeToo и Time’s Up, което може би е предизикало взимането на подобно решение.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.