Новините днес

„I Am Paul Walker“ разказва за борбата на актьора със славата

13Документалният филм на The Paramount Network поглежда към живота на актьора от поредицата Бързи и яростни, който почина през 2013 г. на едва 40 години. Компанията представи едночасов филм, който проследи живота и кариерата на покойния Пол Уокър.

I Am Paul Walker, който беше излъчен в събота, включваше множеството интервюта на семейството и колегите на Пол Уокър, като включваше актьора от Бързи и яростни Тайрийз Гибсън и режисьора на първия филм от поредицата – Роб Коен. Филмът представи портрета на една звезда, която предпочиташе да се дистанцира от Холивуд при всяка възможност.

„Когато Пол не беше в Ел Ей на снимачната площадка, той дори не беше в страната. Можехме да го откриев в Амазония или да се гмурка някъде сред акули.“

Това казва режисьора Уейн Креймър, в чийто филм Бягащ до смърт участваше актьора.

В ранните си години, Пол е започнал да се снима главно в реклами. Документалният филм ни го показва като малко момче, когато е взел участие в реклама за кучешка храна. Малко след първите си години на актьорски изяви, Уокър прекратява участията си и се отдава на другата си страст – колите (дядо му по майчина линия е бил състезател). Започва връзка с Ребека Сотерос, която по-късно, през 1998г. става майка на дъщеря му Медоу. Филмът представя и как бащинството, в началото, е било трудно за Пол. Години по-късно Ребека се мести с Медоу в Хавай, за да учи за учителка. През това време Пол се опитва да остане във връзка с дъщеря си, докато преследва актьорската си кариера.

„Чувстваш любовта му, неговият дух, енергия, морал и обхващане.“ Това казва Гибсън на Пол Уокър. Двамата се запознават по време на снимките на Бързи и Яростни 2. Гибсън добавя още: „Като човек, той не се страхуваше. Беше толкова обикновен. Толкова земен и готин. Той беше от типа хора, която всяка жена желаеше и всеки мъж искаше да бъде като него.

Пол решава да се присъедини към франчайза Бързи и яростни, след като работи заедно с режисьора Коен по психотрилъра Черепите. След като изгражда силна връзка с режисьора, Уокър винаги е знаел, че иска да работи отново с него или някой като него. Според неговия мениджър Мат Любер, актьорът е чул за идеята относно ченге, което се влюбва в подземния свят на състезанията, която по-късно се превръща в Бързи и яростни. Любер си припомня, че веднага щом е чул за този сценарий, Пол е казал „Вътре съм!“

Този франчайз го изстреля направо в стратосферата на Холивуд и щеше да  го превърне в следващия Супермен.

След като приключва снимките на Опасно синьо, Уокър изоставя актьорската си кариера за известно време и се отдава на пътешествия сред дивата природа и сърфиране. „Чувстваше се неспокоен“, това споделя майка му Черил Уокър относно състоянието му след приключването на филма. Майка му допълва, че след като е чул за идеята да работи облечен в костюм и перелина за множество филми, години наред, Пол бързо е отхвърлил идеята на своя мениджър.

Уокър умира на 30ти ноември 2013 г. в автомобилна катастрофа с Роджър Родас, който е главен изпълнителен директор на компанията за мотористи на актьора –  Always Evolving.

След поредната обиколка, Пол се спира, за да поговори с Родас и приятеля му Шон Лий. Говорили са за Ford GT, който е бил паркиран пред тях. Пол е бил толкова впечатлен от модела, че задължително е искал да го пробва, преди да си тръгне.

Актьорът е погребан след „прощално викингско сбогуване“ – ритуал, за който дъщеря му Медоу споменава на останалата част от семеството, че Пол винаги е искал да бъде изпълнен в деня на погребението му. Те са построили лодка, положили са пепелта му в нея и са я пуснали да отплава. Сестрата на актьора, Ашли Уокър, казва просълзена пред камерата, че това са били кратките моменти на щастие в едни от най-мрачните времена.

„Синът ти не бива да си отиде преди теб. Това е най-лошият ти кошмар.“ – Това казва бащата на Уокър, Пол Уокър III.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.