Новините днес

Итън Пек е новият Спок в „Star Trek: Discovery“

Преди две седмици ви писахме подробности за предстоящия втори сезон на Star Trek: Discovery и още тогава споделихме, че изпълнителният продуцент Алекс Кърцман си остави вратичка, споменавайки, че в новите епизоди ще видим най-емблематичния герой от вселената на Стар Трек, а именно Спок. Хиляди спекулации се зародиха с това твърдение, като най-важно се оказа кой актьор ще наследи короната, носена преди това от легендарния Ленърд Нимой и Закари Куинто. Е, вече имаме отговор.

Итън Пек е новият актьор, който ще сложи вулканските уши и ще изиграе култофия sci-fi персонаж. Ако името ви звучи познато, то най-вероятно го свързвате с дядо му – Грегъри Пек, една от най-големите звезди на Холивуд от 40-те и 50-те години на миналия век. Младият Пек ни е познат най-вече от In Time и The Wine of Summer, но никога досега не е имал толкова важна роля. Ето какво казва Алекс Кърцман по въпроса:

За 52 години, окакто има Star Trek, Спок е единственият персонаж, обхванал всяка ера от действието. Великият Ленърд Нимой и брилянтният Закари Куинто създадоха несравним с нищо друго образ, съчетаващ завинаги логиката и емоциите. С месеци търсихме актьор, който да успее да направи същата собствена интерпретация на ролята, както го направиха те (Ленърд и Закари).“

Действието в Star Trek: Discovery се развива 10 години преди събитията в оригиналния сериал, а в новия сезон ще видим капитан Кристофър Пайк, предвождащ кораба „Ентърпрайз“, който се среща с екипажа на „Дискавъри“. Очакваме сезона догодина, а тепърва ще бъдем заливани от маркетингови материали, като, разбира се, най-много чакаме визията на Пек като Спок.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.