Новините днес

Крис Хемсуърт и Крис Пайн под въпрос за участие в „Star Trek 4“

След многото спекулации, Крис Пайн и Крис Хемсуърт, е възможно действително да не се завърнат за предстоящия Star Trek 4. Успешният ребуут на Paramount за Стар Трек започна през 2009г. с помощта на Дж. Дж. Ейбрамс. Геният му предостави на компанията първите две части от поредица, която беше спрягана за следващия успешен франчайз. Въпреки невероятния каст, включващ Крис Пайн, Закари Куинто и Зоуи Салдана, Ейбрамс отстъпи режисьорското място на Джъстин Лин за третия филм от поредицата, а първоначалните планове направиха стъпка назад. Стар Трек: Отвъд не натрупа очакваните постъпления в бокс-офиса, но въпреки това от студиото не са се отказали от поредицата. По четвъртия филм работата никога не е спирала дори и за момент.

Предстоящата част от поредицата имаше за план да върне Крис Хемсуърт като Джордж Кърк – бащата на Джеймс Т. Кърк (изигран от Пайн). Как точно щяха да обяснят неговото завръщане, след като беше убит още в първия филм, все още не е ясно, но във вселената на Стар Трек, пътуването във времето е възможно, така че подобен сценарий лесно би бил развит. Все още неозаглавеният филм беше готов да добави още едно име към звездния си актьорски състав, но сега нещата не изглеждат толкова добре и новата част може да се случи без Пайн и Хемсуърт.

THR съобщава, че преговорите с двамата актьори са се сринали, оставяйки евентуалното им участие неясно. Споровете, естествено, са заради пари. Двамата актьори искат да получат по-висок хонорар, изпълнявайки главните роли, след като имената им се превърнаха сред едни от най-търсените, благодарение на филмовите вселени на DC и MARVEL. От Paramount обаче настояват актьорите да приемат ролите за по-малък хонорар, за да намалят бюджета на филма. Все още има шанс преговорите между студиото и актьорите да стигнат до консенсус, но засега нито Пайн, нито Хемсуърт изглеждат като част от актьорския състав на Star Trek 4.

Въпреки, че липсата на двамата актьори от поредицата би довела до тотален колапс на проекта, от студиото определено не правят планове за забавянето му. След наемането на Пайн и Хемсуърт, Paramount щяха да се насочат към останалите звезди, които са взели участие в предишните части от поредицата – Салдана, Куинто, Карл Ърбан, Саймън Пег и Джон Чу. Благодарение на провалените преговори, някои от останалите актьори може да последват примера им или студиото може да им предложи по-големи роли, като по този начин напълно острани Кърк от франчайза.

Поредицата никога не е била в толкова лошо положение и това определено не помага на режисьорския дебют на С. Дж. Кларксън, която досега е работила само по отделни епизоди на различни сериали. Въпреки всичко, феновете на поредицата не бива да изпадат в паника все още, защото тези преговори са още в начален стадий. Ако Paramount предложат договор, който да отговаря на изискванията на Пайн и Хемсуърт, те със сигурност ще се превъплатят в ролите си. Това развитие не би било изненадващо, след като актьорския състав винаги е бил една от най-силните страни на поредицата и по-този начин, с известни компромиси, всички страни биха спечелили. Старта на снимките е предвиден за началото на следващата година, така че решението трябва да бъде взето час по-скоро.

Paramount определено не целят да забавят бъдещия филм и с това да превърнат в по-голям  приоритет бъдещия филм на Куентин Тарантино. И по двата филма се работи на пълна пара и въпреки съттресенията, Star Trek 4 все още изглежда като по-голямата възможност да се случи преди филма на Тарантино. Въпреки това, ако четвъртия филм от поредицата не успее да гарантира завръщането на по-голямата част от оригиналния актьорски състав, можем да станем свидетели на една невероятна комбинация между двата проекта. По-голямата част от кинофеновете са скептично настроени към идеята, че Тарантино ще режисира филм от вселената на Стар Трек.

Остава ни единствено да разберем дали парите ще надделеят.13

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.