Новините днес

Мат Смит с участие в „Междузвездни войни: Епизод IX“

Многократно номинираният за наградата „Еми“ актьор Мат Смит (Короната, Доктор Кой) беше избран да изиграе ключова роля в дългоочакваният девети епизод от Междузвездни войни.

Ролята на актьора се пази в пълна тайна. Смит се присъединява към вече потвърдените Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Оскар Айзък, Лупита Нионг’о, Донал Глийсън, Кели Мари Тран и Били Кетрин Лурд. Всички те вече са участвали в поредицата, а тези, които ще видим за първи път с роля в Сагата са Наоми Аки (Доктор Кой), Ричард Е. Грант (Госфорд Парк; Хъдсън Хоук), Доминик Монахан (Изгубени; Властелинът на пръстените), и Кери Ръсел (Американците). На екран ще се завърнат и ветераните Марк Хамил, Антъни Даниелс и Били Ди Уилямс, който отново ще изиграе ролята на Ландо Калрисиан.

Вече стана ясно, че ролята на Лея Органа отново ще бъде представена от Кари Фишър, благодарение на вече заснетите, но неизползвани кадри от заснетите досега два филма.

Снимките на Междузвездни войни: Епизод IX започнаха на 1 август в Пайнууд Студиос, Лондон. Дж. Дж. Ейбрамс (който започна новата трилогия) се завръща като режисьор за последната част от сагата за Скайуокър. Освен режисьор, той също така е и ко-сценарист заедно с Крис Терио (Арго; Лигата на справедливостта). Великият Джон Уилямс отново ще е композитор.

Филмът е продуциран от Катлийн Кенеди, Дж. Дж. Ейбрамс и Мишел Рейуан, а изпълнителните продуценти са Кълъм Грин и Джейсън МакГатлин.

Премиерата на Междузвездни войни: Епизод IX е насрочена за 20 декември 2019 г.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.