Новините днес

Подробности за следващия филм на Уес Андерсън

Няколко месеца след като Уес Андерсън погали сетивата ни с още едно прекрасно стоп-моушън очарование – Островът на кучетата, новините относно следвашия му филмов проект вече започнаха да се появяват. Режисьорът изглежда готов да се завърне към игралното кино и то в непозната за него територия. Според ранните доклади и слухове, той работи по мюзикъл.

Слуховете твърдят, че Андерсън желае да заснеме филм, който да се развива по времето на следвоенна Франция. Според Charente Libre филмът ще бъде заснет в град Ангулем в края на 2018г. и ще бъде мюзикъл. Това ще бъде страхотна промяна за Андерсън. Въпреки силно концентрираният му и уникален стил на снимане, последните му продукции бяха доста по-пищни (например Гранд хотел „Будапеща“ и сай-фай елементите в Островът на кучетата). Герои, които просто започват да пеят, биха били интересен скок в творчеството на Андерсън, но би ни било интересно да го видим с изява в по-различен жанр.

За Андерсън вдъхновението от Франция няма да е нещо ново. Той не само живее в Париж, но и 13-минутния Дарджийлинг ООД, който е предистория на Хотел Шевалие, вече добави френска нотка в неговия стил. Другият му отличителен белег е саундтракът към филмите му. За Морски живот със Стив Зису той нае бразилският музикант Сеу Хорхе, който да запише акустични кавъри на някои от класиките на Дейвид Бауи, на португалски и крайният продукт се оказа невероятен.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.