Новините днес

Първи детайли за сюжета на „Рамбо V“

Вече имаме информация за сюжета и героите в Рамбо V. Предстоящото продължение, което вероятно ще е последният филм от поредицата, следва филма за Рамбо от 2008 г., довел човешкото въплъщение на война в кината след 20-годишно отсъствие. Силвестър Сталоун пускаше по малко несигурна информация почти цяло десетилетие. Сега обаче изглежда, че действително има раздвижване по проекта.

В Рамбо IV срещаме белязаният от виетнамската война ветеран да живее тих и спокоен живот в Тайланд. Група християнски помощници наемат лодката му, за да пътуват до Бирма, който е в средата на десетилетна война. Рамбо пое по старите си стъпки още веднъж, за да ги спаси. В края на филма, той успява да се върне в семейната ферма в САЩ и очевидно предстоящият филм ще започне оттам.

Според последната информация, Рамбо V ще изпрати героя срещи група трафиканти на хора, които работят извън Мексико. Кастингът също е в прогрес, а няколко от предварителните прослушвания за филма могат да бъдат намерени онлайн. Именно в някои от тези сцени разбираме че Рамбо ще участва в разпит, който естествено ще се смеси с типичните намушквания и стрелби. Един от новите герои ще бъде Робърт Сийдел – американец, замесен в престъпно начинание; Хюго – човек от ниската работническа класа; Виктор, по-хитрият злодей и Габриел – жена мексиканка, която не се справя с подстригването (ако чуваме записа правилно).

„След като е прекарал десетилетия в чужбина, Рамбо се опитва да се установи в семейното ранчо в Аризона. Мечтите му за тих и спокоен живот биват прекъснати и съдбата го принуждава да се съюзява с журналист, за да проследи и спаси група местни момичета, които са били отвлечени от мексикански секс-трафиканти.“

Сюжетът пасва на по-голямата част от идеята на поредицата. Освен тези мисионери в Бирма, Рамбо спасява и американски военнопленници във Виетнам в Първа кръв част II и бившия командир от Афганистан в Рамбо III. Това ще бъде първият филм след Рамбо на Тед Кочев, който ще се развива в САЩ. След като първият филм се фокусира върху ветерани от войната, които се опитват да се впишат обратно в обществото, последващите продължения разчитаха все повече и повече на зрелищно насилие. По всичко изглежда, че тази тенденция ще се задържи.

Първоначалният план за Рамбо V беше той да има подзаглавие „Savage Hunt“, което щеше да е адаптация на романа Hunter. Смесените отзиви към това предложение обаче накараха Сталоун, който ще режисира предстоящия филм, да се придържа към по-традиционна история.

Снимките на Рамбо V ще започнаха скоро и е възможно да излезе по кината през 2019 г.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.