Новините днес

Режисьорът Шон Леви с нови подробности около адаптацията на играта „Uncharted“

Режисьора Шон Леви, хвърли малко светлина около дългоочакваната филмова адаптация на поредицата видоеигри Uncharted.

Нейтън Дрейк, главен герой в играта, е търсач на съкровища, често опреличаван като съвременния Индиана Джоунс. И двата героя са привидно ласкави мъже, които се впускат дълбоко в джунглите и други забравени от Бога места, за да открият стари реликви и артефакти. Леви дори е сравнил Дрейк с Джоунс, опреличавайки бъдещия си филм като Индиана Джоунс за новото поколение. Първата игра от поредицата, Uncharted: Drake’s Fortune, беше пусната през 2007 г. и беше последвана от три продължения с героя Дрейк. Филмовата адаптация се разработва от доста време насам, като различни слухове около нея започнаха да изплуват още през далечната 2009 г. През годините, Дейвид О. Ръсел е бил спряган за режисьор, а Марк Уолбърг за главната роля на Нейтън. Нищо от това не се случи, но работата по проекта никога не е спирала и сега Шон Леви ни дава малко повече яснота, около това на какъв етап в момента е разработването.

Докато говореше за Stranger Things, Леви спомена и другите си два проекта, по които работи – Starman и Uncharted. Пред The Playlist Леви споделя: „Мисля, че в момента по-близкият до стартовата линия е Uncharted. Всеизвестната история вече има готов сценарий, а Том Холанд ще бъде в главната роля. Предстои ни да насрочим график и допълнителни кастинги за останалите роли. Това се очаква да задвижим в най-близко бъдеще. Това е филм, за който лично аз много се вълнувам.“ Леви също така споменава, че работата му по режисиране на третия сезон на Странни неща, го е държала зает през по-голямата част от времето му и това е забавило другите му проекти.

Работата по Uncharted е истински ад още от обявяването му, но сега най-накрая виждаме прогрес, въпреки всичките му отлагания и промени в екипа и актьорския състав. Също така е бил и отхвърлян като приоритетен проект на няколко пъти, но сега, с Леви на борда, като режисьор и Том Холанд в ролята на младия Нейтън Дрейк, плановете относно филма все повече се затвърждават.

Филмирането на видеоигри лесно може да бъде определено като хазарт, защото по-честно те не се представят добре в боксофиса и биват размазвани от критиците. Много режисьора са се заканвали да прекършат това проклятие, но думите им са оставали само изказване. С непрестанното отлагане на Индиана Джоунс 5, зрителите все повече очакват нов филм с подобна тематика. Uncharted лесно би могъл да се превърне в успешен филм, но за да се случи това, продукцията трябва да се задвижи… за предпочитане преди новия филм за археолога Инди.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.