Новините днес

Ще има предистория на „Умирай трудно“ за младия Джон Маклейн

Случи се и това. 20th Century Fox, които вече официално са собственост на Дисни, разработват филм, който ще бъде предистория на франчайза Умирай трудно, а новият филм ще бъде дело на Лен Уайзман, режисьор на последния филм от поредицата. И на нас ни звучи особено абсурдно, но имайки предвид, че Брус Уилис вече е на възраст, а Умирай трудно все още има фенове (въпреки последната изцепка), то студиото няма да пусне скоро кокала и ще продължава да го стиска, докато източи и последните капки костен мозък от него.

Самият Уйазман има намерението да създаде филм за младото семейство Маклейн, а действието ще се развива през гледната точка на Холи Генеро – съпруга на Джон Маклейн. За ролите ще бъдат кастнати млади актьори, а според ComingSoon, Брус Уилис ще помага за избора на актьора, който ще пресъздаде култовия образ. Чрез флашбек пък е възможно да видим и възрастните Маклейн и Холи, като за ролите ще се ангажират Уилис и Бони Беделия, които видяхме за последно в Умирай трудно 2.

Разбира се, филмът като предистория ще представи произхода на Джон Маклейн, както и превръщането му в топ ченге на нюйорската полиция. Работното заглавие на филма е Die Hard: Year One, а действието ще се развива през 1979 г. Припомняме, че младият Маклейн вече бе показан, но в комиксова поредица. Това се случи в периода между 2009-2010 г., като четирите броя бяха дело на Хауърд Чайкин. В допълнение става ясно, че Die Hard: Year One ще прескача в различни периоди и ще бъде едновременно предистория и продължение.

Все още няма премиерна дата, но според Уайзман, всичко ще се случи „много скоро“. Чакаме повече информация и ще побързаме да споделим, когато разберем нещо повече.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.