Новините днес

Виго Мортенсен и Махершала Али в първи трейлър на новия филм на Питър Фарели

Свикнали сме Питър Фарели (който обикновени работи с брат си Боби) да се изявява главно с комедии като От глупав по-глупав. Предстоящият му филм обаче, озаглавен Green Book, въпреки че ще съдържа комедийни елементи, ще се концентрира главно в по-драматичен тон. Добавяме към това и факта, че става въпрос за история по действителен случай, с главните роли поверени на Виго Мортенсен и Махершала Али.

Green Book ще разкаже историята на едно неочаквано приятелство между култовия пианист Дон Шърли (Али) и безредния самохвалко Тони „Лип“ Валелонга (Мортенсен). Следвайки концертната обиколка на Deep South през 1962 г., екипът на Шърли му наема бодигард в лицето на Валелонга. Двамата са от различни светове, но въпреки това се привързват един към друг и филмът следва създаването на тяхното истинско приятелство.

Напълно случайно, заглавието на филма е същото като ръководството за чернокожи пътници, които са обикаляли Щатите във времената, когато гражданските права не са били, такива, каквито ги познаваме днес.

Сценарият на Green Book е написан от Питър Фарели, Брайън Хейс Къри и синът на Тони, Ник. Валелонга. Премиерата на филма е насрочена за 21 ноември за Америка и 9 февруари за Великобритания, като се надяваме да го видим и тук.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.