Новините днес

Зашеметяващ първи трейлър на „ROMA“ на Алфонсо Куарон

Двукратният носител на „Оскар“ Алфонсо Куарон е доказал, че може да се справи еднакво успешно, както с нетипични инди жанрове, така и с по-комерсиални филми. И в двата случая той ни показва увереност и забележителна визия. Куарон може и да се е задържал малко по-дълго в проекти като номинираният му за Оскар И твойта майка също, но направи удивителна промяна с Хари Потър и Затворникът от Азкабан и сай-фай нео-класиката Децата на хората. Сега Куарон изглежда иска да направи още една промяна с предстоящие ROMA, който ще е първият му филм за платформата  Netflix.

ROMA ще е първият филм на Куарон след 5-годишно отсъствие. Той ще представи хрониките на едно мексиканско семейство от средната класа през 70-те години на миналия век. Куарон е вдъхновен от жените в неговото детство, които са доставили изкусна ода на матриархата, оформил света му. Заснет в светла, черно-бяла гама, ROMA е интимен, свиващ стомаха и в крайна сметка жизнерадостен портрет на начините, по които едно семейство поддържа баланса си във време на лични, социални и политически борби.

ROMA ще е основният филм в първата вечер на NYFF, със специална прожекция в TIFF и ще се появи в квалифицирания филмов турнир по-късно тази година, преди да дебютира в Netflix.

„Времето и пространството ни ограничават, но в същото време определят кои сме, създавайки необясними връзки с другите, които се реят с нас, в същото време и през същите места.“

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.