Новините днес

Кийра Найтли е неотразима в първия трейлър на „Colette“

Подобно на много творчески сфери, историческата литература е била част от клуба на момчетата, често карайки жените да бъдат принудени да пишат под псевдоними от мъжки пол и само да се надяват да бъдат публикувани. В случая на известния френски автор Сидони-Габриел Колет, тя дори не получава признание за известните си романи – вместо това съпругът й Хенри „Уили“ Гаутие-Виларс слага своето име върху творбите ѝ. Историята на Колет е представена от режисьора на Все още Алис – Уош Уестморлънд, като Кийра Найтли влиза в ролята на литературната икона, а Доминик Уест е в ролята на Уили.

Първият трейлър ни говори, че този филм ще бъде един от задължителните в идващия зимен период. Вижте:

 

Освен, че се опитва да спечели правата върху произведенията си, Колет живее безстрашно и разбива хетеронормативните обществени ценности. Филмът е очарователна история на живота и обхваща феминистки теми, а действието се развива в Париж в повратна точка на историята. Филмът излиза по време на сезона на Оскарите.

Заглавието се очаква в Обединеното кралство на 25 януари, а на 11 октомври ще се излъчва на фестивала на BFI London Film Festival. Чакаме да видим дали ще успеем да го гледаме и тук на някой от идващите фестивали.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.